Coaliţia populiştilor europeni a lui Salvini se confruntă cu probleme legate de componenţă

Coaliţia populiştilor europeni a lui Salvini se confruntă cu probleme legate de componenţă

Structura alianţei partidelor de dreapta a vicepremierului italian Matteo Salvini se confruntă cu anumite dificultăţi, potrivit reprezentantului formaţiunii Alternativa pentru Germania (AfD), Joerg Meuthen.

Vorbind în marja Forumului Economic Internaţional de la Ialta, Meuthen a declarat pentru că unii reprezentanţi de dreapta au politici „complet diferite” în ceea ce priveşte anumite teme.

„Partidul AfD discută cu Liga Nordului din Italia, mai discută şi cu FPO al Austriei, vorbim cu Frontul Naţional din Franţa, de asemenea Estonia s-a alăturat înţelegerii. Încă discutăm. În partidul meu sunt opinii diferite, despre care formaţiuni străine ar trebui să intre (în parlament) împreună şi care nu. Unii oameni spun că polonezii (Partidul Lege si Justitie) pot intra, dar nu cred că este posibil pentru că au o politică complet diferită pentru Germania, pentru că polonezii vor măsuri reparatorii de la Germania (pentru cel de-Al Doilea Război Mondial) şi noi credem că Germania a plătit tot ce avea de plătit. Trebuie discutat“, a subliniat Meuthen.

Alianţa Europeană a Popoarelor şi Naţiunilor a lui Salvini s-a înfiinţat la începutul lunii, înaintea alegerilor europarlamentare.

Vineri, Salvini a anunţat pe Twitter că Frontul Naţional al Franţei a aderat în mod formal la bloc.

Coaliţia paneuropeană mai include AfD, Partidul Libertăţii din Austria, Partidul Poporului din Danemarca, Partidul Finlandezilor din Finlanda şi Partidul Conservator al Poporului din Estonia.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: