UPDATE Driss Oukabir, considerat iniţial principalul suspect în cazul atentatului de la Barcelona, s-a predat în cursul nopţii şi susţine că actele i-au fost furate

UPDATE Driss Oukabir, considerat iniţial principalul suspect în cazul atentatului de la Barcelona, s-a predat în cursul nopţii şi susţine că actele i-au fost furate

Driss Oukabir, principalul suspect în cazul atentatului din Barcelona

Principalul suspect în cazul atentatului de la Barcelona este un cetăţean de origine magrebiană, Driss Oukabir, care locuia în Ripoll, situat la 107 kilometri de Barcelona. Înainte a locuit în Marsilia, notează Bild.de. El ar fi fost căutat în Spania din cauza unor acuzaţii de violenţă domestică.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE Presa locală din Spania susţine că Driss Oukabir, văzut iniţial drept un principal suspect al atentatului, s-ar fi predat singur în faţa poliţiştilor după ce acesta a văzut cum poza sa circula în mediul online şi la televizor.
 
Oukabir le-a spus ofiţerilor că i-au fost furate actele chiar înaintea atacului şi că nu a avut nicio legătură cu acesta, precizează The Guardian. 

UPDATE: Potrivit RT.com, un suspect ar fi fost ucis intr-un schimb de focuri cu poliţia, dar identitatea sa nu a fost comunicată.

***

Oukabir, un cetăţean cu origini magrebiene, ar avea paşaport spaniol, emis în Melilla (o comunitate autonomă a Spaniei, aflată în Africa, pe coasta marocană).
 
Potrivit celor mai recente informaţii, doi suspecţi se află în custodia poliţiei, iar potrivit presei locale citate de mass-media ruse, magrebianul este unul dintre cei arestaţi.
 
Atacul de la Barcelona, soldat cu 13 morti şi 50 de răniţi, potrivit unui bilanţ oficial provizoriu, a avut loc în jurul orei locale 17.00 (18.00 ora României), pe Las Ramblas, cea mai aglomerată stradă turistică din metropola catalană, unde o furgonetă albă a intrat în pietoni.
 
Citeşte şi 
 
citeste totul despre: