Cine e Anis Amri? Tunisianul căutat de Germania a plecat din ţara sa în urmă cu şapte ani şi a făcut patru ani de închisoare în Italia

Cine e Anis Amri? Tunisianul căutat de Germania a plecat din ţara sa în urmă cu şapte ani şi a făcut patru ani de închisoare în Italia

Tunisianul suspectat în atacul de la Berlin şi-a părăsit ţara în urmă cu şapte ani, ca imigrant ilegal, şi a făcut închisoare în Italia, au declarat miercuri tatăl său şi surse din domeniul securităţii pentru postul tunisian Radio Mosaique, relatează Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit site-ului postului, surse din domeniul securităţii l-au identificat pe suspect drept Anis Amri din Oueslatia, o localitate dintr-o regiune rurală situată în centrul ţării.

El a făcut patru ani de închisoarea în Italia pentru că a incendiat o şcoală, potrivit postului.

Tatăl său a declarat pentru postul de radio că tânărul a plecat în Germania în urmă cu un an.

Un purtător de cuvânt al Ministerului tunisian de Interne nu a sunt înapoi la postul de radio pentru a confirma informaţiile.

Autorităţile germane au început să caute un azilant tunisian ca suspect după ce au găsit un document de identitate sub scaunul şoferului în camionul care a intrat în mulţime, într-o piaţă de Crăciun din Berlin, în cel mai sângeros atac de pe teritoriul german din 1980 şi până în prezent. Douăsprezece persoane au fost ucise.

Potrivit Radio Mosaique, suspectul a fost acuzat, de asemenea, de furt cu violenţă în Tunisia.

Amri, în vârstă de 24 de ani, păstra legătura cu fraţii săi, dar nu şi cu tatăl său, potrivit postului.

Autorităţile l-au interogat pe tatăl acestuia despre posibile legături cu Statul Islamic, potrivit Radio Mosaique, care citează surse din domeniul securităţii.

Oueslatia, în apropiere de Kairoaun, un oraş religios istoric, este, la fel ca alte localităţi din mediul rural, o aşezare marginalizată, în care nivelul şomajului este ridicat, iar tinerii au puţine oportunităţi. Mai multe familii au rămas fără fii, care s-au alăturat unor grupări jihadiste în Irak, Siria şi Libia.

Peste 4.000 de tunisieni s-au alăturat Statului Islamic şi altor grupări jihadiste din străinătate, recrutaţi de predicatori extremişti sau pe reţele online.

În Tunisia au avut loc, anul trecut, trei atacuri islamiste importante. În două dintre ele, turişti străini au fost vizaţi de persoane înarmate care au petrecut diverse perioade de timp în tabere jihadiste din străinătate.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: