Cine este bărbatul care l-a asasinat pe ambasadorul rus la Ankara

Cine este bărbatul care l-a asasinat pe ambasadorul rus la Ankara

Bărbatul care l-a ucis pe ambasadorul Rusiei în Turcia Andrei Karlov avea 22 de ani, absolvise o şcoală de poliţie în urmă cu doi ani şi făcea parte din forţele antirevoltă din Ankara, scrie avazturk.com.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit sursei citate, Mevlüt Mert Altıntaş s-a născut în 1994 la Aydin. În 2014, a absolvit Şcoala de Poliţie Ruştu Unsal din Izmir şi făcea parte din forţele antirevoltă din Ankara.
 
Luni seară, bărbatul, care era înarmat, a deschis focul la o expoziţie organizată în incinta unui centru cultural din Ankara. Atacatorul a reuşit să intre la expoziţia de fotografie cu ajutorul legitimaţiei de poliţist.
 
Martorii prezenţi la expoziţie susţin că atacatorul a tras iniţial un foc în aer, iar apoi l-a împuşcat în spate pe ambasadorul Rusiei Andrei Karlov. El a mai tras un foc de armă în ambasadorul rus, după ce invitaţii au început să fugă din galeria de artă din Ankara.
 
În momentul atacului, bărbatul a strigat ”Allahu Akbar. Nu uitaţi Alepul, nu uitaţi Siria!”.
 
"Allah akbar! Nu uitaţi Alepul, nu uitaţi Siria! Atât timp cât localităţile noastre nu sunt în siguranţă nici voi nu veţi simţi gustul siguranţei. Daţi-vă înapoi. Pe mine mă va lua de aici doar moartea. Toţi cei vinovaţi pentru această cruzime vor da socoteală!", a strigat atacatorul în timp ce a deschis focul asupra ambasadorului, care ţinea un discurs în galeria din Ankara.
 
Autorităţile turce au anunţat că atacatorul a fost ucis în urma unui schimb de focuri cu forţele speciale. 

Polițistul turc Mert Altintas, despre care se crede că este asasinul ambasadorul rus la Ankara.

Imagini din aceeasi galerie
  • Polițistul turc Mert Altintas, despre care se crede că este asasinul ambasadorul rus la Ankara.
  • FOTO AFP
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările