Christophe Habas, numit Mare Maestru al Grand Orient de France din cadrul francmasoneriei

Christophe Habas, numit Mare Maestru al Grand Orient de France din cadrul francmasoneriei

Christophe Habas FOTO Captură YouTube

Neuroradiologul Christophe Habas, în vârstă de 50 de ani, a fost ales joi seara Mare Maestru al Grand Orient de France, în cadrul conventului anual al acestei organizaţii a francmasoneriei, la Marsilia, potrivit organizatorilor, relatează AFP.

Ştiri pe aceeaşi temă

Christophe Habas, care a fost ales cu 24 de voturi din 35, îi succedă lui Daniel Keller, managerul unei companii, care era Mare Maestru din 2013.

Francmason din 1993, el este şeful serviciului de imagerie medicală de la Spitalul Quinze-Vingts din Paris. El urmează să susţină vineri o conferinţă de presă la Marsilia.

Grand Orient de France - cea mai mare asociaţie masonică franceză, care numără aproximativ 50.000 de membri - îşi organizează conventul din acest an la Marsilia, până sâmbătă.

În 2015 conventul a avut loc la Reims.

În cadrul acestui eveniment, delegaţii celor 120 de loje discută cu uşile închise despre subiecte de actualitate.

Daniel Keller, precedentul Mare Maestru, era etichetat drept "simplu alegător de stânga" şi şi-a exprimat îngrijorarea faţă de ameninţările la adresa caracterului laic al statului francez.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările