Charles Michel: Uniunea Europeană este înconjurată de „un arc de instabilitate”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Brexitul face parte dintr-un „arc de instabilitate” care înconjoară Uniunea Europeană, a declarat luni preşedintele Consiliului European, Charles Michel, care plasează decizia britanicilor de a ieşi din blocul comunitar în aceeaşi categorie cu ameninţările provenind din Turcia, Rusia, Libia sau Siria, relatează Reuters.

„Un arc de instabilitate s-a dezvoltat în jurul nostru”, a apreciat Michel în cursul unei conferinţe online a grupului de reflecţie Bruegel.

„Rezultatul (Brexitului, n. red.) a zguduit Uniunea Europeană. Această alegere a fost resimţită ca un eşec al construcţiei europene”, a adăugat el.

„Adevărul este că britanicii se confruntă cu o dilemă. Ce model de societate îşi doresc?”, s-a întrebat preşedintele Consiliului European în contextul în care Bruxellesul vrea ca Londra să îşi asume consecinţele alegerii de a părăsi blocul comunitar.

Marea Britanie a ieşit din UE la 31 ianuarie, dar s-a angajat să aplice normele europene până la sfârşitul anului în curs. Un acord comercial este negociat în prezent de cele două părţi.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite