Charles Michel reafirmă, într-o vizită în regiunea Luhansk, susţinerea UE pentru Ucraina: Rusia nu este mediator, ci parte a războiului din Donbas

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Charles Michel şi Volodimir Zelenski luând cuvântul în faţa unor militari care luptă în estul Ucrainei FOTO EPA-EFE
Charles Michel şi Volodimir Zelenski luând cuvântul în faţa unor militari care luptă în estul Ucrainei FOTO EPA-EFE

Uniunea Europeană (UE) susţine ferm Ucraina, dă asigurări preşedintele Consiliului European Charles Michel cu prilejul unei vizite de două zile în această fostă republică sovietică aflată din 2014 în conflict cu Rusia, transmite Euronews.

Charles Michel îndeamnă la o implementare în totalitate a acordurilor de la Minsk din 2015 şi la continuarea sancţionării Rusiei de către Uniunea Europeană.

„UE a oferit un sprijin substanţial Ucrainei în vederea unei atenuări a impactului conflictului, iar anul acesta lansăm un nou program în vederea susţinerii dezvoltării economice şi a serviciilor publice în această regiune, care include finanţarea unor puncte de trecere. O repet, preşedinte Zelenski, popor ucrainean, nu sunteţi singuri, noi  vă suntem alături”, a declarat marţi, într-o vizită în regiunea Luhansk, Charles Michel.

Rusia, consideră preşedintele Consiliului Eurpean, nu este mediator, ci parte a conflictului armat dintre separatiştIi proruşi din Donbas şi forţele ucrainene.

În pofida unui armistiţiu, confruntări au loc cu regularitate în Donbas.

Opt militari ucraineni au fost ucişi în confruntări armate, de la jumătatea lui februarie, în această regiune din sud-estul Ucrainei.

Miercuri, în programul vizitei lui Charles Micel se află lupta împotriva COVID-19.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski s-a vaccinat împotriva COVID-19 foarte recent, în timpul unei vizite pe linia frontului.

El a vrut să dea astfel exemplu atât populaţiei, cât şi militarilor, în rândul cărora există temeri cu privire la vaccinarea împotriva noului coronavirus, relatează Euronews, potrivit news.ro.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite