Charles Michel propune înfiinţarea unui institut european pentru formarea de imami

Charles Michel propune înfiinţarea unui institut european pentru formarea de imami

Charles Michel FOTO EPA-EFE

Uniunea Europeană trebuie să se doteze cât mai curând posibil cu un organism însărcinat cu formarea de imami şi să se asigure că mesajele lor nu răspândesc „ură”, a declarat luni preşedintele Consiliului European, Charles Michel.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Este foarte important să fim fermi în raport cu aceasta. Cred, de exemplu, că trebuie să avem de plan european de dezbateri în legătură cu ideea ce a fost evocată în urmă cu ceva timp de a înfiinţa un Institut european pentru formarea de imami”, a spus Charles Michel.

Trebuie „să ne asigurăm că acest mesaj de toleranţă, de deschidere, să poată fi vehiculat pe plan european, să ne asigurăm că primatul legii civile este acceptat", a continuat preşedintele Consiliului European.

Charles Michel a făcut aceste declaraţii alături de cancelarul austriac Sebastian Kurz, cu o zi înainte de un mini-summit prin videoconferinţă ce îi va reuni pe cei doi lideri, precum şi pe preşedintele francez Emmanuel Macron şi cancelarul german Angela Merkel.

Sosit la Viena pentru a exprima „prietenia europeană”, fostul premier belgian s-a recules înainte la locurile atacului jihadist soldat cu patru morţi.

Charles Michel şi Sebastian Kurz la locul atentatului de la Viena FOTO EPA-EFE

„Considerăm că această ameninţare teroristă este o ameninţare fundamentală, gravă, serioasă, împotriva valorilor care stau la baza proiectului european şi nu intenţionăm să dăm dovadă de slăbiciune, de laxism”, a subliniat el.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările