Cerşetorii români care dorm pe străzile Londrei le cer autorităţilor locale locuinţe ca să părăsească zona

Cerşetorii români care dorm pe străzile Londrei le cer autorităţilor locale locuinţe ca să părăsească zona

Cerşetorii români dorm în faţa unor magazine de lux din Londra FOTO Daily Mail

O bandă de cerşetori români şi-a făcut tabără din cutii de carton pe una dintre cele mai exclusiviste străzi din Londra. Când autorităţile le-au cerut să plece din zonă, rromii au spus că sunt cetăţeni ai UE şi cer să li se dea case.

Grupul de cerşetori, format din 40 de persoane, a transformat într-o adevărată mahala bulevardul londonez Park Lane, unde se găsesc magazine, restaurante şi hoteluri exclusiviste.

Oameni de afaceri locali spun că membrii grupului, prin mizeria pe care o fac şi luptele dintre clanurile rivale, le alungă clienţii, scrie „Daily Mail“.

Cerşetorii români spun că  ar fi dispuşi să-şi ridice cutiile de carton în care dorm şi să se mute, dacă autorităţile locale le dau case.

Autorităţile locale se plâng că mizeria pe care o fac rromii îi costă pe contribuabili 500.000 de lire sterline pe an. Au încercat chiar să-i evacueze în forţă, le-au cumpărat chiar şi bilete de avion pentru a-i trimite acasă, dar vin alţii în locul lor.

O femeie din Europa de Est de vârstă mijlocie, care a refuzat să-şi dea numele, a declarat pentru „Evening Standard“: „Suntem din România. Suntem în Uniunea Europeană. Avem nevoie de ajutor, avem nevoie de o casă. Daţi-ne o casă şi nu vom fi aici“.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările