Cerşetorii români care dorm pe străzile Londrei le cer autorităţilor locale locuinţe ca să părăsească zona

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cerşetorii români dorm în faţa unor magazine de lux din Londra FOTO Daily Mail
Cerşetorii români dorm în faţa unor magazine de lux din Londra FOTO Daily Mail

O bandă de cerşetori români şi-a făcut tabără din cutii de carton pe una dintre cele mai exclusiviste străzi din Londra. Când autorităţile le-au cerut să plece din zonă, rromii au spus că sunt cetăţeni ai UE şi cer să li se dea case.

Grupul de cerşetori, format din 40 de persoane, a transformat într-o adevărată mahala bulevardul londonez Park Lane, unde se găsesc magazine, restaurante şi hoteluri exclusiviste.

Oameni de afaceri locali spun că membrii grupului, prin mizeria pe care o fac şi luptele dintre clanurile rivale, le alungă clienţii, scrie „Daily Mail“.

Cerşetorii români spun că  ar fi dispuşi să-şi ridice cutiile de carton în care dorm şi să se mute, dacă autorităţile locale le dau case.

Autorităţile locale se plâng că mizeria pe care o fac rromii îi costă pe contribuabili 500.000 de lire sterline pe an. Au încercat chiar să-i evacueze în forţă, le-au cumpărat chiar şi bilete de avion pentru a-i trimite acasă, dar vin alţii în locul lor.

O femeie din Europa de Est de vârstă mijlocie, care a refuzat să-şi dea numele, a declarat pentru „Evening Standard“: „Suntem din România. Suntem în Uniunea Europeană. Avem nevoie de ajutor, avem nevoie de o casă. Daţi-ne o casă şi nu vom fi aici“.
 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite