Centre de vaccinare anti-COVID din Franţa, vandalizate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto EPA EFE
Foto EPA EFE

Două centre de vaccinare au fost devastate în Franţa, weekendul trecut, în timpul protestelor faţă de decizia Guvernului de a introduce reguli mai stricte în contextul pandemiei, potrivit BBC.

Un centru din sud-estul ţării a fost vandalizat şi inundat, vineri noapte, au spus autorităţile, iar o zi mai târziu, o clinică din sud-vest, în apropiere de Biarritz, a fost parţial distrusă în ceea ce presa locală a numit un atac prin incendiere.

Incidentele au avut loc într-un weekend de demonstraţii împotriva măsurilor guvernamentale privind Covid-19.

Sâmbătă, mai mult de 100.000 de oameni au ieşit pe străzile Franţei pentru a denunţa regulile concepute cu intenţia de a opri creşterea numărului infecţiilor.

Între măsuri se numără vaccinarea obligatorie pentru personalul sanitar şi eliberarea de permise de sănătate pentru ca oamenii să aibă acces în majoritatea spaţiilor publice.

Guvernul preşedintelui Emmanuel Macron a fost criticat pentru „încălcarea libertăţilor”.

La un protest din Paris, sâmbătă, deputata Martine Wonner le-a spus protestatarilor să asedieze birourile legislatorilor care susţin politicile Guvernului.

Sceptică în privinţa vaccinurilor anti-Covid, Wonner a fost anchetată şi forţată să părăsească duminică grupul de opoziţie din Parlament. Ea a susţinut că vorbele i-au fost înţelese greşit.

În Franţa au avut loc mai multe acte violente şi de vandalism ce au vizat deputaţi care susţin noile reguli privind vaccinarea.

Totuşi, după ce Macron a dezvăluit planurile sale, în ultima săptămână, sute de mii de oameni s-au înscris pentru a fi imunizaţi.

Guvernul lui încearcă să oprească răspândirea variantei Delta a coronavirusului, care cauzează şi o creştere a numărului internărilor.

Mai mult de 111.000 de oameni diagnosticaţi cu Covid-19 au murit în Franţa de la începutul pandemiei. 

Săptămâna trecută, un grup de oameni de ştiinţă care consiliază Guvernul de la Paris a avertizat cu privire la un al patrulea val  în următoarele luni. Doar puţin mai mult de jumătate din populaţie a primit o doză de vaccin şi mai puţin de 40% dintre adulţi au schema completă de vaccinare.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite