Celula teroristă responsabilă de atentatele din Spania avea 120 de butelii cu butan, afirmă poliţia

Celula teroristă responsabilă de atentatele din Spania avea 120 de butelii cu butan, afirmă poliţia

Atentatul de la Bercelona, comis joi seara cu o furgonetă, s-a soldat cu 13 morţi Foto: EPA

Celula teroristă responsabilă pentru atentatele din Spania pregătea „unul sau mai multe atentate“ cu bombă la Barcelona, în condiţiile în care 120 de butelii cu butan au fost găsite într-o locuinţă din Alcanar, la 200 de kilometri sud-vest de capitala catalană, a anunţat duminică poliţia, citată de AFP.

„Începem să vedem clar că acesta este locul unde se pregăteau explozibilii pentru a comite unul sau mai multe atentate în oraşul Barcelona“, a declarat şeful poliţiei din Catalonia, Josep Lluis Trapero.
 
Deocamdată, poliţia nu ştie dacă bărbatul care a condus maşina care a intrat în mulţime la Barcelona se află încă în Spania. „Dacă aş şti că este în Spania şi unde, am merge să îl căutăm. Nu ştim unde este“, a subliniat Trapero.
 
Autorităţile au dat, însă, asigurări că lucrează în continuare plecând de premisa că în celulă au fost 12 suspecţi şi că o singură persoană este în libertate încă.
 
Purtătorul de cuvânt al poliţiei, Albert Oliva, a declarat că bărbatul căutat este Younes Abouyaakoub, în vârstă de 22 de ani. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: