Scriam în articolul de după atentatele de la Paris că Francois Hollande a avut dreptate: atacul din Paris reprezintă o declaraţie de război. Ce a făcut Europa în tot acest timp? S-a jucat de-a hoţii şi vardiştii cu teroriştii responsabili de masacrul din Paris.

Dragi politicieni, sîntem în plin război!!! Formaţia teroristă ISIS a revendicat atentatele. De ce nu sînt tancuri, avioane şi elicoptere peste această ciumă? Oare cîte suflete trebuie să mai moară ca să ne protejaţi?

Nu mai ştiu unde văzusem pe Facebook, dar cred că la Vlad Mixich, că cel mai important contract social informal, între cetăţeni şi guverne, este acela ca cetăţenii să se simtă în siguranţă în interiorul Cetăţii. Mare adevăr în aceste vorbe! Totuşi, sentimentul general este acela de frică, de nesiguranţă.

Europa este în plin război cu formaţia teroristă ISIS. Din păcate acestea sînt vremurile în care trăim. Aştept de la politicienii europeni - iar aici cuprind inclusiv politicienii „naţionali” din fiecare ţară membră, pentru că nu-i aşa, sîntem o uniune - să declare căt mai rapid război teroriştilor, şi să observ cît mai rapid activitate militară pe zonele controlate de terorişti.

În titlu vorbesc despre două războaie. De asemenea, ne aflăm în plin război cu o altă grupare teroristă: FRIX - Fundamentalism Rasism Intoleranţă Xenofobie. 

Tot în articolul menţionat mai anterior scriam: „Europa va deveni unită în rasism şi xenofobie. Într-un fel e de înteles – e greu să îţi păstrezi lucididatea cînd trăieşti în frică. Vom vedea dacă această „unire” va întări Uniunea Europeană sau va duce la o dizolvare a princiipilor Uniunii. În orice caz, vor fi grav zdruncinate valorile morale şi etice ale culturii vestice. Refugiaţii sirieni vor fi demonizaţi, iar musulmanii vor fi antagonizaţi. Manipularea şi isteria vor fi la cote înalte pe acest subiect.”

Nu trebuie să confundăm mişcarea teroristă ISIS cu musulmanii în general, şi cu refugiaţii sirieni în particular. Mişcarea teroristă ISIS este o grupare fundamentalistă, prin urmare împărtăşeşte toate caracteristicile fundamentalismului. Acesta are prostul obicei să se comporte precum un monstru, căruia dacă îi tai un capăt îi cresc două la loc. Să nu uităm că mişcarea teroristă ISIS a apărut ca o ramură extremistă de la Al Qaeda.

Fundamentalismul este un monstru parşiv, care apare prin adevăruri absolute şi antagonizare. Să nu ne lăsăm captivi în această capcană a intoleranţei. Valorile europene trebuie să triumfe! Alternativa este ca întreaga Europă să devină la rîndul ei fundamentalistă.

Îmi doresc o Europă mai unită, dar nu în intoleranţă şi rasism, ci îmi doresc Statele Unite ale Europei. O singură ţară care să mă protejeze de cele două grupări teroriste ISIS şi FRIX.