Cel puţin 50 de cazuri de coronavirus la bordul portavionului francez Charles de Gaulle. Trei marinari, evacuaţi de urgenţă

Cel puţin 50 de cazuri de coronavirus la bordul portavionului
francez Charles de Gaulle. Trei marinari, evacuaţi de urgenţă

Portavionul Charles de Gaulle FOTO EPA-EFE

Teste efectuate la bordul portavionului francez Charles-de-Gaulle au confirmat 50 de cazuri de covid-19, a anunţat vineri Ministerul francez al Armatelor, care a precizat că trei marinari au fost evacuaţi ”preventiv” pe cale aeriană către Toulon, via Lisabona, relatează Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

Franţa a anunţat miercuri că portavionul se întoarce la Toulon mai repede decât era prevăzut, din cauză că 40 de marinari de la bord prezentau simptome ”compatibile” cu ale noului coronavirus.

În urma anunţării unor suspiciuni de cazuri de covid-19 în rândul echipajului portavionului Charles-de-Gaulle, o echipă din cadrul serviciului de sănătate al armatei a fost trimisă la bord”, a anunţat vineri, într-un comunicat, Ministerul Apărării.

Rezultatele celor 66 de teste realizate au arătat prezenţa a 50 de cazuri de covid-19 la bord”, anunţă ministerul.

Nicio agravare a stării sănătăţii marinarilor de la bord nu s-a constatat la ora actuală”, însă trei marinari au fost evacuaţi ”cu titlu preventiv” joi dimineaţa către aeroportul din Lisabona, în Portugalia, pentru a fi transferaţi la Spitalul de Instrucţie al Armatei (HIA) Sainte-Anne, la Toulon, precizează ministerul.

Charles-de-Gaulle se afla în Atlanticul de Nord la o serie de exerciţii internaţionale - cu Marinele Danemarcei şi Olandei.

La bordul portavionului se aflau 1.760 de persoane - 1.200 de marinari şi 550 de membri ai Statului Major şi Grupului Aerian îmbarcat (20 de avioane de tip Rafale).

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: