Cel mai cool primar din lume: n-are facultate şi a spus că nu-şi va respecta nicio promisiune electorală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel mai cool primar din toată lumea este Jon Gnarr, din Reykjavik, capitala Islandei. Un libertin fără educaţie a transformat oraşul după chipul şi asemănarea sa.

Jon Gnarr nu a mers niciodată la facultate şi a fost şofer de taxi. De asemenea, în tinereţe a fost membrul formaţiei Runny Nose, care cânta punk rock. După acest moment, a devenit cunoscut în ţară fiind comedian şi actor. În copilărie, Jon a fost diagnosticat cu retard mintal şi ADHD.

Cum a ajuns în politică? Jon şi câţiva prieteni au format un partid pe care l-au numit ironic “The Best Party”. Într-o ţară lovită dur de criza financiară, partidul lui Jon a devenit o alternativă, mai ales că celelalte păreau corupte. Partidul cel mai Bun a declarat că va fi corupt în mod deschis şi au promis că nu-şi vor ţine nicio promisiune electorală, printre care unele au fost amuzante, cum ar fi prosoape gratuite la piscine, un Disneyland, un Parlament fără droguri până în 2020 şi un urs polar pentru Reykjavik.

Partidul a câştigat alegerile. Video-ul lor de campanie a fost cel de mai jos.

În momentul când a ajuns la guvernare, Jon a declarat că nu va face alianţă cu nimeni care nu s-a uitat la serialul “The Wire”. Jon Gnarr a devenit curând primar în Reykjavik.

Ca primar, măsurile lui au fost prin puterea exemplului. Pe contul de Instagram a arătat cum strânge gunoiul de pe stradă în drum spre muncă. De asemenea, s-a îmbrăcat în travestit la o paradă gay. În plus, a participat ca lider la un protest pentru eliberarea trupei de punk Pussy Riot din închisorile ruseşti.

În fiecare zi, Jon Gnarr ţine un jurnal cu activităţile sale ca primar.

A fost făcut şi un documentar despre Jon Gnarr. Trailerul poate fi văzut mai jos.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite