Cel mai bogat ucrainean are încredere în viitorul estului separatist

Cel mai bogat ucrainean are încredere în viitorul estului separatist

Rinat Ahmetov anunţă că va face tot posibilul pentru ca Ucraina să rămână întreagă şi independentă

Oligarhul Rinat Ahmetov a anunţat că nu intenţionează să vândă vreuna dintre afacerile pe care le controlează în estul Ucrainei, zonă în care mişcarea separatistă pro-rusă devine tot mai puternică.

Ştiri pe aceeaşi temă

În vârstă de 47 de ani, Ahmetov a declarat că va continua să investească în Ucraina, în ciuda situaţiei tensionate pe fondul tendinţelor separatiste din est, unde este concentrată şi cea mai mare parte a industriei ţării. 
 
Cea mai mare parte a imperiului financiar controlat de Ahmetov, cu afaceri în oţel, metalurgie şi telecomunicaţii, se află în est, mai exact în regiunea Donbass. Donbass face parte din autoproclamată „Republică Populară Doneţk”, unde proruşii au anunţat că nu recunosc noua putere de la Kiev. 
 
„Nu-mi vând afacerile, nici nu plec din Ucraina. Astăzi mă aflu la Donbass. Poziţia mea este fermă - ţara noastră trebuie să fie unită. Voi face tot ceea ce-mi stă în putinţă pentru a mă asigura că Donbass şi Ucraina sunt împreună. Cu încredere în Donbass şi Ucraina investesc şi voi continua să investesc în ţara mea”, a declarat Ahmetov, care deţine, printre altele, şi clubul de fotbal Şahtior Doneţk. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările