Cel mai bogat om din Ucraina, proprietarul uzinei Azovstal din Mariupol, vrea să-şi vândă iahtul aflat în faza de construcţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Arhivă
Foto: Arhivă

Rinat Ahmetov are o avere estimată de peste 7 miliarde de dolari şi este proprietarul uzinei Azovstal, Mariupol, puternic bombardată de ruşi în timpul invaziei Ucrainei.

Uzina a fost distrusă în urma bombardamentelor. Consilierii miliardarului au declarat că, în actualele circumstanţe, acesta ia în calcul vânzarea yahtului de lux pe care-l comandase. 

Nava comandată urma să aibă 150 de metri şi să poarte numele Luminance, constructorul fiind compania Lürssen în Germania, potrivit The New York Times. 

La sfârşitul lunii aprilie, Ahmetov a declarat pentru ziarul elveţian Le Temps:„Mariupol a fost şi va fi întotdeauna un oraş ucrainean. Ucrainenii apără cu înverşunare fiecare centimetru de pământ ucrainean. Sunt mândru că Azovstal este fortăreaţa noastră de rezistenţă”.

Constructorul lui Luminance, Lürssen, a construit şi Şeherezada, o navă de 140 de metri în valoare de 700 de milioane de dolari, pe care oficialii americani au legat-o de preşedintele rus Vladimir Putin. Luminance va fi mai mare, ceea ce înseamnă că valoarea ei ar putea depăşi 700 de milioane de dolari.

De când a început războiul din Ucraina, Uniunea Europeană şi SUA au confiscat sau reţinut mai multe iahturi de la oligarhii ruşi. 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite