Cel mai bogat bărbat din lume este un european. La fel şi cea mai bogată femeie

Cel mai bogat bărbat din lume este un european.
La fel şi cea mai bogată femeie

Francezul Bernard Arnault, acţionarul majoritar al LVMH, l-a întrecut pe americanul Jeff Bezos

Francezul Bernard Arnault, acţionarul majoritar la LVMH, grupul de lux care deţine mărcile Louis Vuitton, Christian Dior, Moet & Chandon şi Tiffany & Co, a devenit cel mai bogat om din lume, devansându-l pe americanul Jeff Bezos, fondator şi CEO al Amazon, informează Forbes.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit revistei americane, în prezent averea lui Bernard Arnault şi a familiei sale este estimată la aproximativ 117 miliarde de dolari. Fostul număr unu, şeful Amazon, Jeff Bezos, este acum pe locul doi cu 115,6 miliarde de dolari. Fondatorul Microsoft, Bill Gates, completează podiumul cu 110,6 miliarde de dolari, potrivit Forbes.
 
Următorii în clasament sunt  investitorul american Warren Buffett (90,6 miliarde de dolari) şi fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg (82,2 miliarde de dolari).

La sfârşitul anului trecut, grupul de lux LVMH a încheiat un acord de achiziţie cu Tiffany & Co prin care a cumpărat producătorul de bijuterii într-o tranzacţie cash care evaluează compania americană la 135 dolari per acţiune, adică 16,2 miliarde dolari.

Cea mai bogată femeie din lume este tot din Franţa: Françoise Bettencourt Meyers. Este fiica celebrei Liliane Bettencourt şi moştenitoarea grupului de produse cosmetice L’Oréal. În clasamentul global ea ocupă locul 14 cu 59,9 miliarde de dolari, potrivit Forbes.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: