Cehii cumpără sisteme israeliene de apărare Iron Dome

Cehii cumpără sisteme israeliene de apărare Iron Dome

Sisteme mobile Iron Dome desfăşurate la Sderot, în sudul Israelului FOTO EPA-EFE

Cehia a ajuns la un acord cu Israelul pentru achiziţia a opt sisteme antiaeriene Iron Dome (Domul de fier), o tranzacţie în valoare de 136 de milioane de euro.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cele opt radare ELM-2084, care asigură capacităţi de supraveghere şi apărare antiaeriană, urmează să fie livrate Cehiei între 2021 şi 2023, informează agenţia de presă DPA, preluată de Agerpres în pagina electronică.

Aceste sisteme, produse de compania israeliană Elta Systems, vor funcţiona împreună cu sistemele de comandă ale Cehiei şi ale NATO, precizează sursa citată, care se referă la un comunicat al Ministerului israelian al Apărării.

„Prin semnarea acestui acord, am început procesul de încheiere a dependenţei noastre de utilaje ruseşti depăşite şi în acelaşi timp de achiziţie a unor sisteme moderne şi testate în luptă, de la un partener strategic pe termen lung“, a declarat joi ministrul ceh al Apărării, Lubomir Metnar, citat în comunicat.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: