Cehia, gata să găzduiască rachete americane pe teritoriul său

Cehia, gata să găzduiască rachete americane pe teritoriul său

Lubomir Metnar, ministrul ceh al Apărării

Pe fondul tensiunilor cauzate de ieşirea Statelor Unite şi Rusiei din Tratatul INF, ministrul ceh al Apărării a evocat posibilitatea  găzuirii de către ţara sa a unor rachete şi radare americane.

Republica Cehă ar putea găzdui rachete şi radare americane pe teritoriul său, a declarat ministrul ceh al apărării, Lubomir Metnar.
 
"Vom vedea ce se va întâmpla în şase luni, cât prevede perioada în care este posibilă revenirea în cadrul acordului", a declarat ministrul într-un interviu acordat cotidianului local Pravo.
 
La începutul anilor 2000, Statele Unite a fost în negocieri şi cu Cehia pentru ampllasarea unor elemente ale scutului antirachetă, dar populaţia a fost ostilă acestei iniţiative.
 
Declaraţiile ministrului ceh al apărării intervin în contextul tensiunilor crescute dintre Statele Unite şi Rusia pe tema Tratatul cu privire la rachetele cu rază medie de acţiune (INF), semnat în 1987 de Ronald Reagan şi Mihail Gorbaciov. Vladimir Putin a anunţat că Rusia şi-a suspendat participarea la Tratat, ca răspuns la retragerea SUA.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: