Un tribunal georgian îl condamna pe fostul preşedinte Saakaşvili pentru abuz de putere, întrucât ar fi încercat să ascundă informaţii despre asasinarea unui bancher în 2006

OIM anunţa la Geneva că, în cursul anului 2017, au ajuns în Europa, traversând Marea Mediterană, 171.635 de persoane, dintre care 119.310 au ajuns în Ita

Trei deputaţi danezi din Parlamentul European cereau interzicerea construcţiei de noi moschei şi interzicerea deplasărilor pe timp de noapte pentru tinerii sub 18 ani.

Preşedintele Bulgariei respingea o lege anti-corupţie, votată de parlamentarii de la Sofia, explicând că mecanismele prevăzute nu sunt adaptate scopului urmărit.

Mai multe conturi de Facebook şi Twitter ale unor actori şi politicieni germani erau blocate, după ce o lege împotriva discursurilor intolerante a intrat în vigoare la 1 ianuarie.

Premierul kosovar era criticat de presă pentru că şi-a dublat salariul, zicând că are nevoie de bani ca să-şi cumpere costume şi cravate, după care a plecat să schieze la Saint Moritz.

Emmanuel Macron îl primea pe Recip Erdogan, căruia îi spunea că e iluzoriu să creadă că negocierile de aderare vor continua şi că ar fi mai bine să negocieze un parteneriat cu UE.

Preşedinta Lituaniei se opunea intenţiei premierului acestei ţări de a relua cooperarea cu Moscova în agricultură, energie sau transport.

Şefa diplomaţiei europene, Federica Mogherini, făcea o vizită de două zile la Havana, pentru a „confirma prietenia UE-Cuba”. 

Curtea constituţională de la Chişinău îl suspenda, pentru a treia oară, pe preşedintele Dodon, care a refuzat promulgarea unei legi care interzice propaganda rusă în Moldova.

Ministrul grec de Externe sugera că, în negocierile cu Macedonia referitoare la denumirea acestei ţări, se va ajunge la un compromis privind utilizarea unui nume compus în 2018.

Autorităţile letone expulzau o jurnalistă din Rusia, Olga Kurlaeva, acuzată că ameninţă securitatea naţională, după ce îl expulzaseră şi pe soţul ei, reporter pentru un canal rus de ştiri.

Premierul Orban îl primea pe omologul său irlandez, pentru a discuta despre Brexit, ca şi pe premierul polonez, căruia i-a confirmat sprijinul Budapestei în disputa cu UE.

Alături de aliaţii din afara Europei, membrii NATO din UE luau decizia de a avea drept imn oficial o melodie compusă de un căpitan luxemburghez, André Reichling,

O reuniune între preşedintele Ciprului, premierii grec şi israelian a fost amânată, după ce Atena şi Nicosia au votat rezoluţia ONU care condamna anunţul lui Trump despre Ierusalim.

O deputată europeană din Croaţia cerea ca armata ţării sale să intervină pentru a rezolva conflictul cu Slovenia despre frontiera comună.

Matteo Salvini, liderul Lega Nord, confirma opoziţia sa faţă de euro, în contextul lansării campaniei electorale pentru alegerile din 3 martie a.c..

Preşedintele Sloveniei, Borut Pahor, recent reales în funcţie, se întâlnea la Bruxelles cu Jean-Claude Juncker şi Donald Tusk.

Austriecii dezbăteau faptul că primul bebeluş născut în 2018 la Viena a fost o fetiţă, Asel Tamga, ai cărei părinţi sunt musulmani.

Un tribunal federal elveţian începea un proces în care 13 persoane sunt acuzate că ar fi fraudat 15 milioane de franci pentru a-i folosi în cumpărarea de arme pentru tamilii din Sri Lanka.

Şeful poliţiei din Albania era demis, pentru incompetenţă în lupta împotriva traficului de canabis, un dosar important în dialogul autorităţilor de la Tirana cu Bruxelles.

Justine Greening, secretar pentru educaţie în guvernul Theresa May, pleca din cabinet, după ce i s-a propus să asume un alt portofoliu, cel care priveşte munca şi pensiile.

Sârbii din Bosnia sărbătoreau „ziua statalităţii”, stabilită în urma unui referendum care a încălcat o decizie a Curţii constituţionale de la Sarajevo.