Cea mai mai „umană“ închisoare din lume, construită în Danemarca VIDEO

Cea mai mai „umană“ închisoare din lume, construită în Danemarca VIDEO

Închisoarea Storstrem

În Danemarca a fost construită recent o nouă închisoare, Storstrem, pe care presa o numeşte "cea mai umană închisoare din lume". Penitenciarul pentru 250 de persoane se află în apropierea oraşului danez Gundslev, a costat aproximativ 160 de milioane de dolari şi se poate confunda cu un campus universitar.

Fiecare deţinut va avea cameră proprie cu o suprafată de patru metri pătraţi, televizor, frigider, şifonier, fereastră şi o baie. Închisoarea va avea, de asemenea, o biserică, terenuri sportive, camere comune, grădini şi terenuri agricole. Autorii proiectului consideră că un astfel de mediu confortabil va contribui la reeducarea deţinuţilor şi va fi un loc de muncă plăcut pentru angajaţi.
 
Închisoarea a fost concepută după un sat danez obişnuit, spaţiu complet deschis, compus din clădiri cu arhitectura scandinavă. Nu veţi vedea pe cineva "în spatele gratiilor", deoarece celulele individuale arată mai mult ca nişte dormitoare. Nu există o cantină centrală; în schimb grupuri de patru până la şapte celule au bucătării comune unde deţinuţii îşi pregătesc singuri hrana. 
 
 
Ideea este aceea de a resocializa deţinuţii într-un mediu care să reflecte mai mult vieţile lor de zi cu zi, astfel încât, atunci când sunt eliberaţi, să nu recidiveze. Este o strategie aplicată pe scară largă în Danemarca. Rata de recidivă în Danemarca este de aproximativ 27%, aproximativ la jumătate faţă de cea din SUA, care variază de la 49% la 80% în funcţie de infracţiune.
 

FOTO Daily Mail 

Imagini din aceeasi galerie
  • FOTO Daily Mail 
  • FOTO Daily Mail  
  • FOTO Daily Mail  
  • FOTO Daily Mail  
  • FOTO Daily Mail  
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările