Ce trebuie şi ce nu trebuie să faci în cazul unui atentat. Opt sfaturi de la un veteran al trupelor de elită ruse

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Peste 30 de persone au murit şi peste 300 au fost rănite în atentatele de la Bruxelles, din 22 martie, de pe aeroport şi metrou
Peste 30 de persone au murit şi peste 300 au fost rănite în atentatele de la Bruxelles, din 22 martie, de pe aeroport şi metrou

Potrivit unui  veteran al unităţii anti-teroriste ruse Alfa, serviciile de securitate belgiene nu au fost pregătite să răspundă la atacurile din 22 martie, de la Bruxelles, deoarece programul lor de antrenament este conceput pentru timp de pace.

Iată opt sfaturi de urmat în caz de atentat, care ar fi fost de ajutor celor afectaţi în capitala belgiană de atacul terorist , date de Vladimir Eliseiev, un veteran al unitaţii anti-teroriste ruse Alfa, care a participat la mai multe operaţiuni de eliberarea de ostatici, şi citat de sputnik.

1. Ieşiţi rapid din locul unde a avut loc atacul. O nouă explozie ar putea urma şi există riscul de prăbuşire a clădirii. Acoperiţi-vă gura şi nasul pentru a vă proteja de fum  şi de praf.

2. În caz că sunteţi răniţi, solicitaţi asistenţă medicală. Ambulanţele sosesc  repede la locul atacului.  Sub şoc, o persoană rănită nu realizează riscul că pierde mult sânge, că ar putea leşina şi căpăta alte răni.

3. Nu atingeţi obiecte necunoscute care nu vă apartin. Aceste obiecte, în special genţi şi valize, pot conţine elemente explozive sau o bombă neexplodată. Dacă observaţi ceva suspect, anunţaţi poliţia fără să-l atingeţi.

4. Urmaţi instrucţiunile poliţiei. Forţele de ordine sunt instruite să asigurare o evacuare eficientă şi în condiţii de siguranţă. Ei ştiu să evite locuri periculoase şi unde este fum. Un perimetru de securitate va fi creat pentru a evacua răniţii şi a le acorda îngrijire medicală şi psihologică. În timpul iernii, echipele de salvare vor instala locuri încălzite.

5. Nu cedaţi panicii. Mişcările de panică pot fi fatale. Evitaţi pasajele înguste dacă există alte ieşiri. Dacă nu vedeţi o altă ieşire, nu încercaţi să forţaţi şi să creaţi îmbulzeală, respecţi ordinea, acest lucru vă va permite să părăsiţi mai repede zona de atac .

6. Nu fugi în mulţime. Riscaţi să fiţi călcat în picioare de oameni. În plus, nu ştii unde de conduce valul mulţimii şi  rişti să ajungi într-un loc periculos.

7. Dacă nu eşti rănit, uită-te  în jurul tău. Încercă  să-ţi  aminteşti  oamenii şi obiectele din jurul tău - un terorist ar putea fi aproape de tine. Informează  poliţia sau medicii de tot ce ţi se pare suspect. Acest lucru poate ajuta la contracararea unui  alt atac.

8. Când ai ajuns la un loc sigur încercă să-ţi aminteşti toate detaliile care ţi-au atras atenţia. Vei  avea nevoie de aceste informaţii, dacă doreşti  să ajuţi anchetatorii.

Ce faci în caz de atac cu focuri de armă

- Aplecaţi-vă şi adăpostiţi-vă cât de repede puteţi

- Fugiţi în zig-zag

- Aruncaţi-vă la pământ dacă nu există nici un loc unde să vă puteţi ascunde

- Nu provocaţi atacatorii

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite