Ce ţări europene au introdus obligativitatea paşaportului sanitar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

În pofida protestelor, obligativitatea paşaportului sanitar se impune treptat ca realitate în contextul celui de-al patrulea val al pandemiei de COVID-19. Unele ţări europene condiţionează deja prezentarea acestui document pentru accesul la restaurante, piscine sau teatre.

Varianta Delta a coronavirusului SARS-CoV-2, mult mai contagioasă decât celelalte, accelerează valul patru al pandemiei de COVID-19 şi stârneşte îngrijorări. În Franţa, rata de infectare a crescut cu 193% în doar o săptămână. În demersurile de a inversa această evoluţie, autorităţile franceze s-au văzut nevoite să recurgă la noi restricţii, vizând inclusiv persoanele care nu sunt vaccinate anti-COVID-19. Paşaportul sanitar a devenit o realitate, fiind obligatoriu pentru accesul la evenimente culturale sau sportive. În plus, începând cu 1 august, acest document va fi necesar şi pentru călătoriile cu avionul sau trenul în teritoriul francez.

Într-un efort de a-şi salva sezonul turistic, Grecia este o altă ţară care mizează pe certificatul sanitar. Accesul în zonele din interior este permis doar persoanelor care deţin un astfel de document. Minorii pot intra la rândul lor în restaurante dacă prezintă un test rapid anti-COVID-19 făcut în ziua respectivă. De săptămâna trecută, lucrătorii nevaccinaţi anti-COVID-19 de pe unele insule turistice principale ale ţării trebuie să se testeze de două ori pe săptămână.

Paşaportul sanitar este obligatoriu în Austria din 22 iulie, permiţând acces la activităţile de divertisment sau de recreere.

În Marea Britanie, acest document va fi obligatoriu din toamnă pentru toate persoanele care vor să se distreze în cluburi sau să asiste la evenimentele culturale sau sportive.

Paşaportul sanitar va deveni o realitate şi în Italia, începând cu 6 august, pentru acces la piscine, săli de sport, cinematografe, teatre, concerte, congrese etc.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite