Ce spune preşedintele Consiliului European despre propunerea privind introducerea unui paşaport care să ateste vaccinarea anti-COVID-19

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, nu exclude introducerea la un moment dat a unui „paşaport de vaccinare”, dar afirmă că nu este cazul acum.

Într-un interviu acordat duminică programului de televiziune Buitenhof, transmis în Olanda, Michel a declarat că dezbaterea legată de paşaportul privind vaccinare anti-COVID-19 este „foarte pertinentă”, dar decizia va fi luată de liderii Uniunii Europene, relatează agenţia de presă DPA, preluată de Agerpres.

Marţi, premierul grec Kyriakos Mitsotakis a pledat pentru crearea unui paşaport special care să ateste vaccinarea anti-COVID-19. El a trimis o scrisoare în acest sens Comisiei Europene, notează Agerpres.

Potrivit lui Michel, există un acord de principiu referitor la un astfel de document, dar încă nu este momentul luării unei decizii. Dacă va fi introdus prea devreme, paşaportul ar putea „produce o frustrare uriaşă în Europa” şi în alte părţi ale lumii, a explicat preşedintele Consiliului European

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite