Ce spun muncitorii unei firme implicate în renovarea Catedralei Notre-Dame

Ce spun muncitorii unei firme implicate în
renovarea Catedralei Notre-Dame

Fleşa de la Notre-Dame căzând răpusă de flăcări FOTO Mediafax/ Hepta/ ABACAPRESS

Angajaţii unei firme de construcţii implicate în renovarea Catedralei Notre-Dame din Paris au exclus miercuri „orice responsabilitate“ a lor în declanşarea incendiului de luni seară.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Ei (muncitorii, n. red.) exclud orice responsabilitate“ a lor în izbucnirea incendiului, a declarat un purtător de cuvânt al firmei Le Bras Frères, una dintre cele cinci companii angajate în renovarea Catedralei Notre-Dame.

Potrivit acestui reprezentant al Le Bras Frères, cei 12 salariaţi ai companiei care au lucrat luni în catedrală „colaborează perfect“ cu anchetatorii.

„Au confirmat faptul că nu a existat vreo sursă de căldură pe schelă şi nici nu au efectuat vreo lucrare de sudură“ la şarpantă, aşa cum s-a evocat în primă fază, a precizat el, citat de AFP.

Ei au respectat toate procedurile recomandate, a dat asigurări purtătorul de cuvânt.

Ultimul muncitor a părăsit catedrala la ora 17.50, cu o oră înainte de declararea incendiului.

Ei au întrerupt curentul electric şi au lăsat cheile în sacristie.

Autorităţile franceze au deschis o anchetă pentru „distrugere provocată involuntar prin foc“.

Ancheta a fost încredinţată brigăzii criminale a poliţiei judiciare, din cauza complexităţii investigaţiilor şi amplorii pagubelor, potrivit „Le Parisien“. Este privilegiată pista unui accident. Pe lateralele catedralei erau înălţate schele pentru lucrările de renovare. Anchetatorii studiază ipoteza unui focar provocat de o lucrare de sudură efectuată pe şarpanta din lemn.

Cum arată Catedrala Notre- Dame, după incendiu. Marea provocare pentru reconstrucţie: lemnul de stejar secular care a cam dispărut şi meşterii

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: