Ce restricţii ar putea fi ridicate în Germania. Principalii beneficiari vor fi cei vaccinaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Politia din Germania FOTO Shutterstock
Politia din Germania FOTO Shutterstock

Persoanele vaccinate din Germania ar putea merge la restaurant sau la magazinele considerate neesenţiale. Măsura poate intra în vigoare chiar din această săptămână.

Şi persoanele care au administrată o primă doză de vaccin ar putea scăpa de la a sta în carantină atunci când sosesc din străinătate, cu excepţia celor care se întorc din India, Brazilia, Africa de Sud, ţări unde virusul a suferit mutaţii, arată Biziday.

Toate aceste măsuri de ridicare a unor restricţii au fost aprobate luni, 3 mai, de către guvernul federal. De asemenea, persoanele care au trecut prin boala COVID-19 sau cele vaccinate se pot întâlni între ele. proiectul aprobat ar putea deveni oficial chiar de săptămâna aceasta.

De la începutul campaniei de vaccinare, mai mult de un sfert dintre germani au fost imunizaţi cu prima doză a unui vaccin anti-COVID-19. 7,5% dintre rezidenţi au primit ambele doze.

Încă de la sfârşitul lunii aprilie, ministrul german al Justiţiei, Christine Lambrecht, vorbea despre posibilitatea ridicării unor restricţii. 

„Dacă se stabileşte că o vaccinare nu numai că protejează împotriva bolii, ci poate şi să împiedice transmiterea mai departe a virusului, acest lucru trebuie luat în considerare la stabilirea măsurilor”, a declarat Christine Lambrecht pentru ziarul Handelsblatt.

„Acesta nu este un privilegiu pentru cei vaccinaţi, ci o cerinţă a Constituţiei”, a mai spus Lambrecht.

Citeşte şi:

Sezonier român în Germania: „Muncă multă, drepturi puţine”

Campanie online pentru familiile despărţite de pandemie: Dorul de casă poate fi îndulcit de Paşte



 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite