Drogul care pune pe jar Marea Britanie: consumatorii simt că au puteri neobişnuite, sar de pe clădiri şi atacă feţele oamenilor

Drogul care pune pe jar Marea Britanie: consumatorii simt că au puteri neobişnuite, sar de pe clădiri şi atacă feţele oamenilor

Drogul numit „praf de maimuţă“ dă consumatorilor senzaţia unor puteri asemănătoare personajului Hulk FOTO 123 RF

Un drog numit „praf de maimuţă“ se răspândeşte rapid şi provoacă îngrijorări în Marea Britanie din cauza efectelor sale periculoase.

Asemenea unei epidemii, un drog mai ieftin decât altele de pe piaţă se extinde cu repeziciune în teritoriul britanic, punând în alertă poliţia şi serviciile medicale. Acest drog cauzează în principal un comportament psihotic şi violent, scrie thisisinsider.com, precizând că răspândirea sa a luat amploare în cursul acestei veri.

Este vorba de o substanţă cunoscută ca metilendioxipirovaleronă (MDPV) şi numită „praf de maimuţă“ în Marea Britanie. Această substanţă, care arată ca o pulbere fină albă sau maronie, oferă un sentiment apropiat mefedronei. Consumatorii ei se simt puternici, asemeni personajului Hulk, şi se expun pericolelor.

În nordul Angliei, poliţiştii şi paramediciii au fost nevoiţi să intervină în situaţii extreme, notează sursa citată. Aflaţi sub efectele acestui drog, unii au escaladat clădiri, iar alţii au sărit de la înălţimi mari.

„Oferă multă energie şi multă euforie, dar poate provoca depresie în ziua următoare“, precizează un site specializat.

Odată cu trecerea euforiei, apar paranoia, halucinaţiile, durerile toracice şi hipertensiunea arterială.

În Statele Unite, acest drog a fost legat de numeroase atacuri asupra feţei şi interzis în 2012, printr-un decret al preşedintelui de la acea vreme Barack Obama.

citeste totul despre: