Ce au făcut grecii după primul caz de coronavirus, comparativ cu panica din România

Ce au făcut grecii după primul caz de coronavirus, comparativ cu panica din România

Bucureştenii şi-au făcut provizii, panicaţi de ştirile despre coronavirus

Grecia a anunţat primul caz de coronavirus, dar acest lucru nu a provocat panică în rândul autorităţilor şi al populaţiei, existând aşteptări să se întâmple acest lucru.

Ştiri pe aceeaşi temă

Un medic din Grecia, Nikos Koudounis, a declarat pentru Digi24 faptul că autorităţile au avertizat din timp asupra probabilităţii ca virusul să ajungă şi în Grecia, astfel că au fost luate măsuri, iar panica a fost evitată. O femeie care a călătorit în nordul Italiei a fost declarată purtătoare de virus.

Astfel, populaţia nu a reacţionat sub efectul panicii aşa cum s-a întâmplat în România, când oamenii au luat cu asalt magazinele pentru a-şi face stocuri sau nu s-au mai găsit măşti de protecţie.

Şi în Italia populaţia a reacţionat asemămănător, cetăţenii făcându-şi provizii mult peste ce aveau nevoie.

Ministerul Sănătăţii a fost conştient că va apărea şi în Grecia. La primul caz anunţat oficial, lumea nu a reacţionat cu panică, crezând că era de aşteptat un asemenea caz. 

Problema nu e doar privind tratarea acestui caz, ci şi de modul în care noi, medicii, să facem lumea să nu intre în panică de acum înainte, precum am văzut în nordul Italiei, unde lumea a mers să ia macaroane de la supermarket.

Lumea trebuie să înţeleagă că nu cu panică, ci cu curăţenia necesară şi ascultând de măsurile speciale care trebuie luate, să stea acasîă dacă e nevoie să stea acasă”, a declarat medicul din Atena pentru Digi24. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: