Ce decizie a luat Papa Francisc în legătură cu pelerinajul anual la statuia Fecioarei Maria din centrul Romei

Ce decizie a luat Papa Francisc în legătură cu pelerinajul anual la statuia Fecioarei Maria din centrul Romei

Papa Francisc  FOTO EPA-EFE

Papa Francisc a anulat pelerinajul desfăşurat anua, pe 8 decembrie, de Suveranii Pontifii la statuia Fecioarei Maria din centrul istoric al Romei, în Piazza di Spagna. Această hotărâre a fost luată din cauza numărului mare de persoane infectate cu noul coronavirus şi pentru evitarea transmiterii intracomunitare a virusului.

Ştiri pe aceeaşi temă

De aproximativ două secole, Suveranii Pontifi desfăşoară în fiecare an, pe 8 decembrie, un scurt pelerinaj la statuia Fecioarei Maria din Piazza di Spagna, situată în centrul istoric al Romei, pentru a-i încredinţa Maicii Domnului oraşul, potrivit Digi24. Anul acesta, însă, pelerinajul nu va mai avea loc. 
 
„Pe 8 decembrie, Sfântul Părinte Francisc va săvârşi un act de devoţiune în privat, încredinţând Fecioarei Maria oraşul Roma, locuitorii acestuia şi pe numeroşii bolnavi din orice parte a lumii. Decizia de a nu merge în după-amiaza zilei de 8 decembrie în Piazza di Spagna pentru tradiţionalul act de veneraţie la Neprihănita se datorează situaţiei actuale de urgenţă sanitară, fiind luată cu scopul de a evita orice risc de infectare provocat de formarea unor grupuri de oameni“, se arată într-un comunicat al Vaticanului. 
   
Traseul parcurs de Papa Francisc în timpul evenimentului cuprindea distanţa dintre Cetatea Vaticanului şi Piazza di Spagna, unde se află columna pe care este aşezată Fecioara Maria, iar de o parte şi de alta a drumului erau, de obicei, mulţimi de oameni care se îndreptau spre monument. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările