Caz șocant: un minor, castrat pentru homosexualitate

Caz șocant: un minor, castrat pentru homosexualitate

Abuzuri ale Bisericii Catolice în Olanda

Un băiat, care nu împlinise 16 ani a fost castrat pentru a ”ajuta” pornirile sale homosexuale, pe când se afla în grija Bisericii catolice din Olanda, în anii 1950, informează DutchNews.nl.

Ştiri pe aceeaşi temă

Există însă indicii cum că alți 10 tineri au pățiț același lucru, scrie ziarul NRC

Aceste informaţii nu sunt incluse în raportul Deetman privind abuzurile sexuale în cadrul Bisericii catolice din Olanda, publicat la sfârşitul anului trecut.

Ziarul citat scrie că un caz confirmat se referă la un băiat, Henk Heithuis, despre care s-a raportat la poliţie că a fost abuzat sexual de preoţi în 1956. După furnizarea dovezilor, el a fost plasat într-o instituţie psihiatrică condusă de Biserica catolică, unde a fost castrat din cauza ”comportamentului său homosexual”

Potrivit NRC, comisia Deetman a fost informată în scris despre aceste cazuri de castrare, dar nu le-a inclus în raport pentru că ”existau puţine piste pentru continuarea cercetărilor”.

Comisia Deetman a fost înființată de Biserică, în 2010, după izbucnirea unui scandal de abuzuri sexuale. În raportul din decembrie s-a evidenţiat că au fost identificaţi în jur de 800 de preoţi şi călugări care au abuzat copii, în timpul carierei lor între 1945 şi 1985.

Oficialii bisericii erau conştienţi de ceea ce se întâmpla, dar nu au reuşit să ia măsuri pentru a-i proteja pe copii, se mai arată în raport.

Ziarul mai dezvăluie că în raportul Deetman nu e menţionat faptul că un politician de frunte împreună cu Partidul Naţional Catolic KVP au încercat să scape de sentinţele cu închisoarea câţiva preoţi acuzaţi că au abuzat copii în 1958.

Vic Marijnen, care a devenit prim-ministru în 1963, a fost preşedintele casei de copii unde Henk Heithuis şi alţi peste zece copii au fost abuzaţi până în 1959.

Parlamentarii cer acum o anchetă complexă în scandalul abuzurilor sexuale, în urma îngrijorărilor cu privire la neutralitatea anchetei Deetman.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările