Case de vânzare la un euro, în cea mai frumoasă localitate din Italia

Case de vânzare la un euro, în cea mai frumoasă localitate din Italia

Sambuca

Sambuca, o comună din Provincia Agrigento, Sicilia, sudul Italiei, a scos la vânzare zeci de locuinţe la preţul de un euro.

Ştiri pe aceeaşi temă

Iniţiativa autorităţilor locale vizează revigorarea unei comunităţi ce numără aproximativ 6.5000 de personae care, la fel ca în multe alte localităţi rurale din Italia, a suferit de pe urma depopulării din ultimii ani, localnicii mutându-se în oraşe mai mari. Există, totuşi, şi condiţii pentru a intra în posesia unei case în cea mai frumoasă localitate din Italia. 
 
Noii proprietari trebuie să se angajeze să renoveze locuinţele, în decurs de trei ani, la un cost începând cu 15.000 de euro. De asemenea, trebuie să depună o garanţie de 5.000 de euro, care va fi returnată după renovare. „Sambuca este un adevărat paradis", spune Giuseppe Cacioppo, viceprimarul şi consilierul turistic de la Sambuca. Se află într-o rezervaţie naturală, plină de istorie, înconjurată de plaje, păduri şi munţi, o zonă liniştită , un refugiu idilic“, mai spune acesta.
 
 „Nu ne putem permite să ne pierdem această minunată moştenire arabă. Din fericire, străinii dau o mână de ajutor pentru a salva această bijuterie. Fondată de vechii greci, Sambuca a fost ulterior cucerită de Saraceni, care a transformat-o într-un centru comercial înfloritor. 
 
Este un muzeu în aer liber, un mozaic de stiluri arhitecturale contrastante. Bisericile cu cupole rotunde arabe stau alături de clădiri baroce cu pardoseli glazurate, decorate cu heruvimi zâmbitori, coloane răsucite, statui alegorice şi blazoane.
 
Aici se află sufletul arab al Siciliei. Cele mai multe case scoase la vânzare sunt situate în „zona Saracen“, un labirint de alei înguste (mai puţin de un metru lăţime) unde oamenii se strâng. Locuinţele maure cu două etaje, construite cu pietre roz-roşcate care strălucesc la apus, oferă curţi interioare, grădini de palmieri şi pomi fructiferi şi terase cu vedere la peisajul uimitor. În zilele senine puteţi vedea de aici  Vulcanul Etna şi insula Pantelleria.
 
Dacă apreciezi acest articol, te aşteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: