Cartierul Roşu din Amsterdam îşi reia activitatea, dar cu noi reguli

Cartierul Roşu din Amsterdam îşi reia activitatea, dar cu noi reguli

Imagine din Cartierul Roşu din Amsterdam FOTO Arhivă

Bordelurile din Amsterdam se redeschid, dar cu noi reguli atât pentru lucrătoarele sexuale, cât şi pentru clienţi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Faimosul Cartier Roşu din Amsterdam s-a redeschis după o lungă perioadă în care a fost închis din cauza pandemiei de covid-19, boala provocată de noul coronavirus, dar lucrătoarele sexuale şi clienţii trebuie să respecte noi reguli pentru prevenirea contaminării, relatează site-ul Digi24.ro, care citează „The Guardian”.

Închise la jumătatea lui martie, bordelurile din Olanda ar fi trebuit să-şi reia activitatea în septembrie. Totuşi, guvernul a decis să le redeschidă mai devreme decât era prevăzut iniţial.

Conform noilor reguli, lucrătoarele sexuale trebuie să ia măsuri de prevenţie împotriva covid-19, precum dezinfectarea mâinilor şi renunţarea la săruturi şi la orice de contact „faţă-la-faţă”. În plus, toate obiectele atinse de clienţi trebuie, de asemenea, dezinfectate.

Felicia Anna, o româncă în vârstă de 34 de ani care conduce un sindicat al lucrătoarelor sexuale din Cartierul Roşu, spune că „se simte bine” să fie din nou la muncă.

Olanda a legalizat prostituţia în anul 2000, iar toţi cei care lucrează în domeniu trebuie să se înregistreze la camera de comerţ şi să plătească taxe pentru activitatea lor.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: