Carlos Ghosn a intrat în vizorul Fiscului francez

Carlos Ghosn a intrat în vizorul Fiscului francez

Carlos Ghosn FOTO EPA-EFE

Administraţia fiscală din Franţa a lansat o anchetă asupra averii fostului preşedinte Renault-Nissan Carlos Ghosn, care se confruntă cu acuzaţii de fraude financiare în Japonia, relatează cotidianul francez „Liberation“, preluat de Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

Carlos Ghosn, în vârstă de 65 de ani, care deţine cetăţenia franceză, libaneză şi braziliană, neagă acuzaţiile de fraude financiare cu care se confruntă în prezent în Japonia.

El a fost eliberat în aprilie din închisoare în schimbul unei cauţiuni de 4,5 milioane de dolari.

Conform unui comunicat al Consiliului de administraţie al constructorului de automobile, cheltuielile suspecte pe care le-a făcut Ghosn când s-a aflat la conducerea Renault -Nissan s-au ridicat la aproximativ 11 milioane de euro. Aceste cheltuieli s-ar fi făcut prin RNBV, o filială olandeză a Renault-Nissan

O notificare privind ancheta Fiscului francez a fost trimisă către Ghosn şi soţia sa, scrie „Liberation“. Însă unui dintre avocaţii săi din Franţa, Francois Zimeray, spune că nu a fost informat în acest sens.

Carlos Ghosn este acuzat că nu a declarat compensaţii în valoare de 44 de milioane de dolari în ultimii cinci ani. Dar compania Nissan ar fi avut obligaţia de a raporta compensaţiile în documentele financiare publice. Nissan susţine că un alt membru al conducerii, americanul Greg Kelly, a coordonat planul de compensare.

O altă acuzaţie vehiculată este că Ghosn a folosit fonduri ale companiei pentru a cumpăra reşedinţele în care locuia în Rio de Janeiro şi Beirut. Compania Nissan ar trebui să ştie dacă acestea sunt locuinţe ale firmei sau personale. O sursă apropiată de familia Ghosn afirmă că managerul nu este proprietarul caselor.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: