Carles Puigdemont: Vreau să revin în Catalonia cât mai curând posibil. Mi-ar plăcea chiar acum

Carles Puigdemont: Vreau să revin în Catalonia cât mai curând posibil. Mi-ar plăcea chiar acum

Foto AFP

Fostul preşedinte separatist catalan Carles Puigdemont, destituit de Madrid şi exilat la Bruxelles, a declarat, într-un interviu pentru Reuters, că ar vrea să revină cât mai curând posibil în Catalonia.

Ştiri pe aceeaşi temă

“Vreau să revin în Catalonia cât mai curând posibil. Mi-ar plăcea chiar acum. Ar fi o veste bună pentru Spania”, a afirmat Puigdemont.

Întrebat dacă va reveni în Catalonia la timp pentru a partiicpa la prima sesiune a parlamentului catalan, el a răspuns: “Aşa ar fi normal. Dacă nu mi se va permite să depun jurământul de preşedinte, ar fi ceva extrem de anormal pentru sistemul democratic spaniol. Sunt preşedintele guvernului regional şi voi rămâne astfel dacă statul spaniol rspectă rezultatele votului”.

Carles Puigdemont, care a făcut un apel pentru dialog cu guvernul spaniol pentru rezolvarea tensiunilor dintre Catalonia şi Madrid, a precizat că este dispus să asculte orice propunere din partea premierului Mariano Rajoy.

Vineri, Rajoy a afirmat că este deschis unui dialog, dar a respins solicitarea lui Puigdemont de a se întâlni curând, spunând că va discuta cu persoana care va fi preşedintele Cataloniei după alegerea acesteia de către noul parlament regional.

Negocierile pentru formarea unui guvern în Catalonia vor începe probabil la 6 ianuarie. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările