Capela Sixtină se închiriază pentru petreceri private. Primul client: Porsche

Capela Sixtină se închiriază pentru petreceri private. Primul client: Porsche

Porsche va închiria Capela Sixtină pentru o strângere de fonduri FOTO jalopnik.com

Papa Francisc permite închirierea Capelei Sixtine pentru un eveniment, câştigurile ducându-se la nevoiaşi. În acelaşi timp reduce numărul vizitatorilor în cea mai faimoasă biserică a lumii, informează „New York Post“.

Ştiri pe aceeaşi temă

Porsche va fi prima companie care va găzdui o strângere de fonduri în vestita Capelă Sixtină. Compania auto oferă un tur exclusiv al Romei, care include şi un concert în interiorul capelei. Totul pentru peste 4.000 de euro de persoană.
 
În acelaşi timp, Vaticanul a spus joi că va limita numărul vizitatorilor anuali la doar şase milioane, pentru a proteja capodopera renascentistă de hoardele de turişti. Praful, transpiraţia şi respiraţia oamenilor au dăunat picturilor vechi de 500 de ani, inclusiv faimoasei scene a creaţiei, în care Dumnezeu se întinde către Adam pentru a-i insufla viaţă.
 
Antonio Paolucci, şeful Muzeurilor Vaticanului spune că este nevoie de „o intervenţie radicală“ pentru prezervarea picturilor, astfel impulsionând Vaticanul să instaleze noi sisteme climatice şi de iluminat pentru a combate căldura, umiditatea şi praful.
 
Sunt convins că Muzeurile Vatican, în special Capela Sixtină, au atins numărul maxim posibil de vizitatori“, a declarat Paolucci la o conferinţă de presă în care a prezentat noile sisteme de iluminat şi de climă, citat de Reuters.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: