Candidatura Ursulei von der Leyen la şefia Comisiei Europene va fi suspusă, astăzi, votului eurodeputaţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul ministrul german al Apărării, Ursula von der Leyen, care speră să devină prima femeie la preşedinţia Comisiei Europene, va fi supusă, astăzi, votului eurodeputaţilor la Strasbourg, relatează AFP, care subliniază că aleşii anti-UE ar putea juca un rol decisiv.

Pentru a-i succeda luxemburghezului Jean-Claude Juncker, germanca, apropiată a cancelarului Angela Merkel, trebuie să obţină o majoritate absolută în Parlamentul European, adică cel puţin 374 de voturi.

În cazul unui eşec în Parlament, liderii din UE vor trebui să prezinte un nou candidat. Un scenariu de criză pe care nimeni nu îl vrea într-o Uniune Europeană deja afectată de problema Brexit-ului, subliniază France Presse.

Candidata la preşedinţia Comisiei Europene (CE) Ursula von der Leyen îşi detaliază, într-o scrisoare adresată parlamentarilor europeni, propunerile cu privire la viitorii ani, relatează Reuters.

Ministrul german al Apărării promite reforme cu privire la modul în care Uniunea Europeană (UE) se va asigura că statu de drept este asigurat în statele membre.

Ea se ngajează, de asemenea, la o reaşezare a politicii europene a migraţiei, pentru ca statele membre să împartă migranţii.

În domeniul mediului, Ursula von der Leyen anunţă că susţine o reducere a emisiilor nocive mediului cu până la 55% până în 2030.

Ea intenţionează, de asemenea, să introducă o ”taxă de frontieră pe carbon” şi să prelungească actualul sistem cu privire la emisii poluante la nivelul blocului european.

În plan economic, candidata se declară în favoarea introducerii unui salariu minim garantat pentru toţi muncitorii din UE şi apără un sistem de asigurări de şomaj pentru cei care-şi pierd locul demuncă.

Ea promite, de asemenea, ”să deschidă calea unui parteneriat ambiţios şi strategic” cu Regatul Unit, în cadrul unor negocieri ale Brexitului şi se declară deschisă unei eventuale prelungiri a negocierilor după octombrie.

Aceste propuneri vizează să-i convingă pe anumiţi parlamentari să-i susţină candidatura.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite