Când ar putea da UE undă verde comercializării vaccinurilor Pfizer şi Moderna

Când ar putea da UE undă verde comercializării vaccinurilor Pfizer şi Moderna

Ursula von der Leyen FOTO europarl.europa.eu

Momentul în care Uniunea Europeană va da undă verde comercializării vaccinurilor depinde de rezultatele evaluării Agenţiei Europene a Medicamentelor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a precizat că totul depinde de rezultatele evaluării pe care Agenţia Europeană a Medicamentelor o va face celor două seruri anti-COVID. În a doua jumătate a lunii decembrie, UE ar putea da undă verde acestor vaccinuri, arată jurnaliştii Digi 24.

Şefa Comisiei Europene aminteşte că Uniunea a bătut palma cu 5 producători de vaccinuri anti-COVID. Avantajul este că serurile folosesc 4 tehnologii diferite care ar putea fi eficiente pentru diverse segmente ale populaţiei.

„EMA (Agenţia Europeană a Medicamentelor - n.r.) este în contact zilnic cu FDA (organismul similar din Statele Unite) pentru sincronizarea evaluării vaccinurilor şi dacă totul decurge fără probleme, EMA spune că autorizaţia de punere pe piaţă pentru vaccinurile Biontech şi Moderna ar putea fi eliberată în a doua jumătate a lunii decembrie a anului 2020”, a spus Von der Leyen.

„Am adoptat 5 contracte cu BionTech, CureVac, Astra/Zeneca, Johnson&Johnson şi Sanofi. Continuăm negocierile cu Moderna şi suntem în tratative cu Novavax. A fost îmbucurător să vedem că toate statele membre au fost de acord să cumpere aceste vaccinuri şi să rămână în portofoliul nostru. Acest portofoliu de 5 vaccinuri, să sperăm că 6 în curând, este important pentru că acoperă patru tehnologii de producţie diferite. Poate că anumite vaccinuri funcţionează mai bine în unele părţi din populaţie decât altele”, a adăugat ea.

Citeşte şi:

Summit UE. Pe ce mizează Polonia în operaţiunea de şantajare a UE

BioNTech: Mâine va fi depusă cererea de autorizare a vaccinului anti-COVID. Este posibilă lansarea lui în decembrie

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările