Când numele dă bătăi de cap: confuzia făcută în presa internaţională între fostul premier al României şi actualul premier al Ungariei FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ludovic Orban, fostul premier al României FOTO Arhivă
Ludovic Orban, fostul premier al României FOTO Arhivă

Agenţia de presă Reuters a făcut o confuzie mai rar întâlnită: a ilustrat articolul despre demisia premierului României cu o poză a premierului Ungariei.

Similitudinea de nume între fostul premier al României şi actualul premier al Ungariei dă bătăi de cap.

Într-un articol referitor la demisia lui Ludovic Orban din postul de premier, Reuters a ales ca ilustrare o poză a lui Viktor Orban (foto mai jos).

Este doar una din ultimele confuzii făcute în Occident între Ungaria şi România.

Recent, clubul de fotbal FC Barcelona a intrat în colimatorul fanilor lui Ferencvaros Budapesta după ce a anunţat că vine la Bucureşti pentru meciul său din etapa a cincea din grupele Ligii Campionilor. „Mergeţi la Bucureşti, nicio problemă. Noi vom primi cele trei puncte, din moment ce suntem la Budapesta”, a reacţionat un fan ungar.

Imagine indisponibilă

Captură Reuters

Premierul Ludovic Orban a anunţat, luni, că îşi depune mandatul de prim-ministru. El a afirmat că negocierile care vor urma trebuie să ducă la un Guvern de centru-dreapta. Orban şi-a exprimat convingerea că în viitoarele negocieri PNL va fi capabil să dea premierul şi să constituie coloana vertebrală a viitorului Executiv. 

Ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, a fost desemnat premier interimar de către preşedintele Klaus Iohannis.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite