Când Iordache arăta UE degetul mijlociu

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

În timp ce deputatul Florin Iordache îşi exprima dispreţul faţă de instituţiile UE într-un mod huliganic, iată ce se mai întâmpla în Europa:

Cinci membri ai guvernului de la Londra demisionau după ce Theresa May reuşise să obţină sprijinul cabinetului pentru un acord cu UE referitor la Brexit.

Fostul premier macedonean Nicola Gruevski cerea azil politic în Ungaria, plecând din ţară cu o maşină care avea plăci de înmatriculare diplomatice.

Ministerul de externe finlandez îl convoca pe ambasadorul rus la Helsinki pentru explicaţii referitoare la blocarea semnalului GPS în timpul recentelor exerciţii militare ale NATO.

Papa Francisc deplângea sporirea persecuţiilor la adresa creştinilor.

Igor Dodon deschidea primul miting al socialiştilor moldoveni organizat în vederea alegerilor legislative din februarie 2019.

Mark Rutte, şeful guvernului olandez, critica ideea unei armate europene, subliniind că NATO e cheia politicii de apărare pentru ţările UE.

Guvernul de la Roma respingea solicitarea Comisiei Europene de a diminua deficitul bugetar estimat pentru anul viitor la 2,4%.

O biserică din Kiev înălţată în secolul al XVII-lea era atacată cu cocktailuri Molotov de către persoane suspectate de legături cu Moscova.

Zeci de mii de francezi şi belgieni îmbrăcaţi în „veste galbene” protestau împotriva creşterii preţului la carburanţi, blocând numeroase căi de transport.

Cei trei membri ai preşedinţiei Bosniei şi Herţegovina aleşi în octombrie depuneau jurământul.

Annie Loof, şefa centriştilor suedezi, era mandatată să negocieze o majoritate, după ce Parlamentul a votat contra premierului Lofven şi a lui Ulf Kristersson, liderul Moderaţilor.

Vicepremierul bulgar Valeri Simeonov demisiona, după 26 de zile de proteste împotriva lui, ca reacţie la declaraţiile făcute de oficial despre copiii cu handicap.

Ministrul german de externe scria pe twitter că 18 saudiţi suspectaţi de implicare în asasinarea lui Jamal Khashoggi au interdicţie de a călători în UE. 

Guvernul de la Tallinn dezbătea un proiect de lege care recunoaşte cetăţenilor estonieni dreptul de a obţine şi cetăţenia altui stat.

Un tribunal spaniol îl obliga pe Artus Mas, fostul lider catalan, să plătească 4,9 milioane de euro, costul unui referendum ilegal organizat pe 9 noiembrie 2014.

Zeci de mii de cehi cereau în stradă demisia premierului Babis, anchetat pentru fraude cu fonduri europene.

Poliţia malteză anunţa că a identificat un grup de trei persoane implicate în uciderea jurnalistei Daphne Caruana Galizia în 2017.

Invitaţi de camarazii lor din SPD la Berlin, premierul grec Alexis Ţipras şi cel portughez, António Costa, chemau la luptă împotriva populismului.

Jean-Claude Juncker apărea la o conferinţă de presă încâlţat cu un pantof maro şi unul negru.      

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite