Cancelarul Germaniei cere prudenţă din partea SUA şi UE în privinţa sancţiunilor dacă Rusia atacă Ucraina

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cancelarul Olaf Scholz FOTO Arhivă
Cancelarul Olaf Scholz FOTO Arhivă

Cancelarul Olaf Scholz cere Uniunii Europene şi Statelor Unite să cântărească cu atenţie sancţiunile impuse Rusiei, în cazul în care va ataca Ucraina, potrivit Libertatea. ”Trebuie să luăm în considerare consecinţele asupra noastră”, afirmă Scholz.

„Prudenţa dictează alegerea măsurilor care vor avea cel mai mare efect, spre deosebire de cele care ar încălca principii convenite împreună. (…) În acelaşi timp, trebuie să luăm în considerare consecinţele (sancţiunilor – n.r.) asupra noastră”, a declarat cancelarul Germaniei într-un interviu pentru ziarul Sueddeutsche Zeitung, arată Libertatea

Potrivit lui Olaf Scholz, nimeni nu trebuie să creadă că sancţiunile nu vor avea efecte negative asupra Germaniei. Sancţiunile împotriva Moscovei ar putea viza funcţionarea gazoductului Nord Stream 2, care leagă Germania de Rusia, o măsură care ar putea să ducă la adâncirea crizei energetice din Europa, care se confruntă cu o creştere semnificativă a preţurilor, relatează sursa citată.

„În cercul aliaţilor, noi convenim asupra unor posibile măsuri. Este bine. Trebuie să fim capabili să acţionăm în cazul unei urgenţe”, a spus cancelarul Germaniei, referindu-se la informaţiile conform cărora SUA şi UE nu ar ajunge la un acord în privinţa sancţiunilor.

Scholz a mai subliniat că NATO nu poate oferi Rusiei garanţia că Ucraina nu va adera niciodată la Alianţa Nord Atlantică, adăugând că în acest moment, pe agenda NATO nu se află aderarea altor state din estul Europei. 
 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite