Canada anunţă că este pregătită să trimită nave în România pentru a exporta grâul blocat în Ucraina

Canada anunţă că este pregătită să trimită nave în România pentru a exporta grâul blocat în Ucraina

FOTO Shutterstock

Canada este pregătită să trimită nave în România pentru a exporta grâul blocat în Ucraina de război, potrivit ministrului de Externe canadian. Acesta a spus şi că una dintre priorităţile ţărilor occidentale este de a facilita exportul de grâu ucrainean şi de a asigura următoarele recolte ale Ucrainei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Declaraţia ministrului de Externe Melanie Joly a avut loc în cadrul unei teleconferinţe cu presa, după încheierea unei vizite în Germania şi Belgia, unde a participat la reuniunea miniştrilor de externe din G7 şi la o întâlnire bilaterală între Uniunea Europeană şi Canada.

Din cauza blocadei din porturile Ucrainei, aproximativ 20 de tone de cereale se află în silozuri şi aşteaptă să fie exportate, recolta din acest an fiind în pericol.

Ministrul german de externe, Annalena Baerbock, a declarat sâmbătă că G7 examinează alternative la transportul de cereale ucrainene, din care o parte era exportată până acum pe calea ferată, în principal prin România. Dar a apărut un blocaj, deoarece Ucraina şi România au ecartament feroviar diferit

De asemenea, ONU a avertizat că blocada porturilor ucrainene de la Marea Neagră ar putea provoca foamete în Africa şi în Orientul Mijlociu, care depind de exporturile ucrainene pentru a-şi asigura necesarul, scrie Agerpres.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările