Campania inedită prin care Europol vrea să-i prindă pe „cei mai căutaţi“ infractori. Cine e la secţiunea dedicată României

Campania inedită prin care Europol vrea să-i prindă pe „cei mai căutaţi“ infractori. Cine e la secţiunea dedicată României

Captură din campania Europol pentru prinderea a 21 de infractori, dintre care 18 femei

Europol a lansat vineri o campanie inedită pentru prinderea celor mai căutaţi 21 de infractori din Uniunea Europeană (UE), subliniind că infracţiunile comise de femei sunt „la fel de grave“ precum cele comise de bărbaţi.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Crima nu are sex“, atenţionează Europol.

Un nou site interactiv al Europol, agenţia europeană de poliţie, dezvăluie într-un mod neobişnuit feţele unor infractori daţi în urmărire de 21 de ţări din UE, inclusiv de România.

Surprinzător, 18 dintre cei 21 de „cei mai căutaţi“ infractori - potrivit campaniei - sunt de sex feminin.

Suspecţii sunt acuzaţi sau declaraţi vinovaţi de crime, trafic de fiinţe umane sau droguri.

La secţiunea dedicată României, figurează o femeie în vârstă de 43 de ani, Ildiko Enderle, membră a unei grupări prinse că recruta tinere în scop sexual sub promisiunea unui loc de muncă în Germania.

Crimele comise de femei sunt „la fel de grave“ precum cele comise de bărbaţi, afirmă purtătoarea de cuvânt a Europol, Tine Hollevoet, în prezentarea campaniei.

Potrivit ei, scopul campaniei este de a atrage un număr cât mai mare de vizitatori şi de a-i aresta astfel cât mai repede pe cei căutaţi.

Campania poate fi consultată pe site-ul eumostwanted.eu.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: