Bulgaria vrea să adere la zona euro în 2023

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bulgaria vrea sa adopte moneda unica europeana in 2023 FOTO Arhiva
Bulgaria vrea sa adopte moneda unica europeana in 2023 FOTO Arhiva

Planurile Bulgariei de a intra în anticamera zonei euro în această primăvară şi de a adopta moneda europeană în 2023 sunt „complet realizabile”, a declarat, duminică, şefa Fondului Monetar Internaţional, Kristalina Georgieva, potrivit Reuters.

Ţara din Balcani, membră a Uniunii Europene din 2007, speră că va intra în etapa precursoare aderării la euro până la sfârşitul lunii aprilie şi că va adopta moneda în 2023.

„Aşteptările mele sunt că planurile pentru intrarea Bulgariei în zona euro vor avea loc exact aşa cum a fost preconizat”, a declarat Georgieva pentru postul naţional de radio BNR.

„Bineînţeles că nu trebuie să ne pronunţăm înainte de vreme, dar lucrurile arată foarte bine”, a adăugat ea.

Georgieva a afirmat că preşedintele Băncii Centrale Europene, Christine Lagarde „vede într-un mod foarte pozitiv” încercarea Bulgariei de a intra în zona euro şi că i-a transmis, la Forumul Economic Mondial de la Davos că „bulgara se va vorbi în sala de şedinţe unde întâlnirile zonei euro au loc”.

Gerogieva, care este originară din Bulgaria, a precizat că intrarea în zona euro va aduce beneficii pentru ţară, va furniza mai multă securitate monetară şi  o va proteja de incertitudinea de la nivel global.  

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite