Bulgaria vrea să extindă gardul de la frontiera cu Turcia pentru a împiedica venirea migranţilor

Bulgaria vrea să extindă gardul de la frontiera cu Turcia pentru a împiedica venirea migranţilor

Gardul de la frontiera dintre Bulgaria şi Turcia va fi extins Foto: AP

Autorităţile bulgare intenţionează să prelungească gardul de la frontiera terestră cu Turcia, măsura fiind luată cu scopul de a-i împiedica pe migranţi să ajungă pe teritoriul Bulgariei pentru a-şi continua ulterior călătoria spre Europa Occidentală, scrie focus.de.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit unui raport secret al autorităţilor de la Sofia, citat de cotidianul german „Bild“, gardul de la frontiera cu Turcia ar urma să se întindă pe o distanţă de 160 de kilometri, în condiţiile în care lungimea frontierei terestre este de 260 de kilometri.
 
Totodată, ar urma să fie luate măsuri similare pentru anumite zone de la frontiera Bulgariei cu Grecia.
„Ca urmare a măsurilor luate în zona Mării Egee, grupările de traficanţi de persoane se concentrează acum pe ruta care vine dinspre Turcia, trece prin Bulgaria şi duce spre Europa Occidentală“, se argumentează în raportul autorităţilor bulgare.
 
În ultima perioadă, tot mai mulţi bulgari exasperaţi de faptul că migranţii reuşesc să treacă frontiera turco-bulgară pentru a se îndrepta apoi spre Europa Occidentală au început să se grupeze în organizaţii de „apărare cetăţenească“ şi să-i „vâneze pe refugiaţi“, pentru a-i trimite înapoi, peste graniţă.
 
Potrivit unor informaţii furnizate de organizaţii pentru apărarea drepturilor omului, citate de „Bild“, sute de bulgari ar fi implicaţi în astfel de activităţi, pe care le descriu drept o modalitate de a-şi „apăra“ ţara de „invadatori“.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările