Bulgaria: Ucigaşul jurnalistei Victoria Marinova, condamnat la 30 de ani de închisoare

Bulgaria: Ucigaşul jurnalistei Victoria Marinova, condamnat la 30 de ani de închisoare

Severin Krasimirov

Severin Krasimirov, bulgarul de 21 de ani care a ucis-o pe jurnalista Victoria Marinova, în octombrie anul trecut, a fost condamnat luni, în primă instanţă, la 30 de ani de închisoare de tribunalul din Ruse. În plus, trebuie să plătească o amendă de 450.000 de leva (225.000 de euro) familiei victimei.

 
 
Arestat în Germania unde fugise după comiterea crimei, pe 6 octombrie, Severin Krasimirov, de 21 de ani, şi-a recunoscut faptele, evitând astfel o condamnare pe viaţă.
 
Parchetul bulgar a susţinut că a fost vorba "despre o crimă cu motivaţie sexuală fără legătură cu activităţile profesionale ale victimei". Crima a fost precedată de un "viol brutal", Severin Krasimirov fiind sub influenţa alcoolului.
 
Avocatul condamnatului a anunţat că va face apel pentru a obţine o reducere la jumătate a pedepsei, evocând "circumstanţe atenuante", printre care mărturisirile şi regretele exprimate de condamnat.
 
Victoria Marinova, în vârstă de 30 de ani, a fost atacată şi ucisă brutal în timp ce făcea jogging de-a lungul Dunării.
 
Uciderea prezentatoarei TV din Ruse, a provocat o vie emoţie la scară internaţională, în condiţiile în care ea tocmai lansase o emisiune, promiţând să dezvăluie cazuri de corupţie grave.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: