Bulgaria va testa pentru COVID-19 toate persoanele care intră în ţară

Bulgaria va testa pentru COVID-19 toate persoanele care intră în ţară

Foto Arhivă

Bulgaria va testa pentru COVID-19 toate persoanele care intră în această ţară, a anunţat luni ministrul sănătăţii Kostandin Anghelov, potrivit Digi 24, care citează Agerpres.

Bulgaria a înregistrat până acum opt cazuri ale noii variante de virus, identificată pentru prima dată în Marea Britanie.
 
„Astăzi (luni - n.r.) vom lua măsuri pentru a face teste PCR obligatorii pentru toţi călătorii care doresc să intre în ţară, inclusiv din Uniunea Europeană”, a spus Anghelov la o reuniune a guvernului, potrivit Digi 24, care citează Agerpres.
 
Pe fondul scăderii semnificative a numărului de noi infectări în ultimele săptămâni, Bulgaria intenţionează să relaxeze unele restricţii începând din 4 februarie, între care să redeschidă şcolile secundare, centrele comerciale şi sălile de sport .
 
Luni, Bulgaria a primit 14.040 de doze din vaccinul Pfizer/BioNTech, al cincilea lot, menit să compenseze restul transportului incomplet anterior care trebuia să fie de 35.000 de doze.
 
Directorul Agenţiei Bulgare a Medicamentului, Bogdan Kirilov, a declarat jurnaliştilor că alte 83.000 de doze Pfizer/BioNTech sunt aşteptate în februarie şi 104.000 în martie.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările