Bulgaria şi-a închis frontiera cu Turcia după ce 14 vameşi au fost arestaţi pentru corupţie

Bulgaria şi-a închis frontiera cu Turcia după ce 14 vameşi au fost arestaţi pentru corupţie

Vamă bulgăreasca de la granita cuTurcia

Bulgaria şi-a închis duminică aglomeratul punct de trecere de la frontiera cu Turcia, iar 14 funcţionari vamali au fost reţinuţi în cadrul unei operaţiuni anticorupţie, a anunţat procurorul-şef Sotir Ţaţarov, relatează AFP.

"Toţi agenţii vamali din tura de (duminică) dimineaţa, care controlează intrările în Bulgaria prin (postul de frontieră) Kapitan Andreevo, au fost reţinuţi în cadrul unei anchete împotriva contrabandei", a declarat Ţaţarov pentru postul public de radio BNR.
 
"Ne cerem scuze călătorilor" pentru închiderea frontierei, a declarat el, adăugând că traficul dinspre Bulgaria spre Turcia nu a fost întrerupt.
 
Kapitan Andreevo este cel mai mare şi cel mai aglomerat post de frontieră din Balcani şi totodată un important punct de trecere pe ruta dintre Europa şi Orientul Mijlociu.
 
Potrivit BNR, o coloană ce atingea 12 kilometri lungime de camioane, care aşteptau să intre pe teritoriul bulgar, s-a format de partea turcă a frontierei.
 
Agenţia bulgară pentru securitatea statului (DANS) a efectuat aproximativ 100 de percheziţii în cinci oraşe din apropierea frontierei, a precizat Ţaţarov, fără să ofere alte detalii despre scopul acestei operaţiuni.
 
Potrivit postului de radio, ancheta vizează o importantă reţea de contrabandă cu ţigarete.
 
Bulgaria, prin poziţia sa la frontiera externă a Uniunii Europene (UE), reprezintă un punct major pe ruta traficanţilor de bunuri şi persoane.
 
Migranţi sunt, de asemenea, depistaţi atât la Kapitan Andreevo, cât şi în alte posturi de frontieră bulgare, prin care încearcă să intre în Europa, ascunşi la bordul unor camioane.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: