Bulgaria, prima care sancţionează Rusia

Bulgaria, prima care sancţionează Rusia

Duma de Stat

Ministerul de Externe al Bulgariei a interzis intrarea în ţară a preşedintelui Dumei de Stat a Rusiei, Serghei Narîşkin. Politicianul rus se află pe lista oficialilor de la Moscova care au interdicţia de intrare în UE. Narîşkin urma să participe la o reuniune interparlamentară ruso-bulgară.

Ştiri pe aceeaşi temă

La rândul său, purtătorul de cuvânt al preşedintelui Dumei, Iuri Shuvalov, adeclarat că „poziţia Ministerului de Externe de la Sofia este stranie şi nu corespunde spiritului de parteneriat dintre cele două state”, scrie ABCnews.

Uniunea Europeană a impus luni noi sancţiuni Moscovei. Bruxelles-ul a adăugat 15 oficiali ruşi şi ucraineni pe lista pe care figurează deja 55 de persoane supuse sancţiunilor. 

La rândul său, Statele Unite au luat în vizor încă şapte oficiali şi 17 firme ruseşti, deţinute de magnaţi din cercul preşedintelui rus Vladimir Putin, ca răspuns la amestecul Moscovei în criza din Ucraina. 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: