Bulgaria îşi deschide graniţele pentru cetăţenii din Uniunea Europeană

Bulgaria îşi deschide graniţele pentru cetăţenii din Uniunea Europeană

FOTO Poliţia de Frontieră Constanţa

Bulgaria, care a început să-şi relaxeze măsurile de izolare, a anulat interdicţia de intrare pentru vizitatorii provenind din Uniunea Europeană (UE) şi ţările din spaţiul Schengen.

Ştiri pe aceeaşi temă

La jumătatea lunii martie, Bulgaria, ţară membră a UE, a interzis intrarea pe teritoriul său cu scopul de a încetini propagarea noului coronavirus. Ministerul Sănătăţii de la Sofia a anunţat joi ridicarea acestei interdicţii pentru UE şi spaţiul Schengen, informează Reuters.

Potrivit sursei citat, Bulgaria menţine carantina de 14 zile pentru persoanele care sosesc pe teritoriul său. Dar acest termen de 14 zile nu se mai aplică în cazul cetăţenilor bulgari şi cetăţenilor din alte ţări membre ale UE care călătoresc din motive umanitare, precum şi persoanelor care „reprezintă activităţi comerciale, economice şi de investiţii”. Regimul de carantină nu se va aplica de asemenea persoanelor care au legătură directă cu construcţiile, mentenanţa, operaţiunile şi asigurarea securităţii infrastructurilor strategice şi critice din Bulgaria.

Bulgaria a anunţat marţi că a convenit cu ţările vecine Grecia şi Serbia să relaxeze de la 1 iunie unele restricţii de călătorie.

Bulgaria a raportat până acum 2.372 de cazuri de contaminare cu noul coronavirus, dintre care 125 fatale.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: